Moldes ordfører: - Traumatisk natt for evakuerte

Moldes ordfører sier at det har vært en traumatisk natt for de skredevakuerte. Han vil ikke la folk dra hjem før han vet at det er trygt.

To personer er lettere skadd etter flere større jordskred i Vistdalen i Molde kommune søndag kveld. Video: Leif Richard Fredvig-Erichsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag ble det sendt ut et nytt farevarsel for styrtregn på Nordvestlandet. Det er imidlertid ikke ventet like kraftig regnvær mandag som søndag.

- Men dette er sårbare områder som lokalt ikke tåler så mye mer nedbør, skriver Meteorologisk Institutt på X/Twitter.

Eksperter på befaring

Alt av redningsmannskaper ble kalt ut til Vistdalen i Molde kommune etter at det gikk flere jordskred søndag. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Alt av redningsmannskaper ble kalt ut til Vistdalen i Molde kommune etter at det gikk flere jordskred søndag. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer

Det kan dermed bli en ny natt hjemmefra for de 64 personene som er evakuert fra Vistdalen og Eidsvåg sentrum. Eksperter fra NVE er på vei til Molde i morgentimene og skal deretter på befaring.

– Vi vil ikke slippe folk inn i rasområdene før vi vet at det er helt sikkert, sier ordfører Torgeir Dahl i Molde kommune til NTB.

Han sier at situasjonen var ganske dramatisk søndag, da styrtregn førte til flere ras rundt om i kommunen. Men samtidig påpeker han at Molde kommune er vant til dette. Dahl berømmer de rundt 100 til 200 som har vært i aksjon for å hjelpe til.

– For de evakuerte så er det en ganske traumatisk situasjon. Vi har brukt kriseteamet vårt for å være en samtalepartner for de som opplevde seg traumatisert, sier Dahl.

Arkivbilde av Torgeir Dahl (H), ordfører i Molde.Foto: Berit Roald / NTB
Arkivbilde av Torgeir Dahl (H), ordfører i Molde.Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

Vil oppdatere fortløpende

Kommunedirektøren i Molde opplyser etter krisemøtet mandag morgen at kommunen fortløpende vil oppdatere om situasjonen etter styrtregnet.

– Vi venter nå på at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) skal ankomme stedene. Planen er da at de skal gjøre sine vurderinger. Disse vurderingene er viktige for oss i forbindelse med opprydningsarbeidet som skal gjøres av kommunen og fylkeskommunen, opplyser kommunedirektør Marianne Stokkereit Aasen i Molde kommune til NTB mandag morgen.

Stokkereit Aasen sier videre at kommunen foreløpig har kontroll på situasjonen.

– Det vil bli arrangert et nytt møte i kriseteamet når NVE vet mer om situasjonen, sier hun.

I Vistdalen er deler av bygda Vistdal isolert. Der er 41 evakuert. Fra Eidsvåg er 23 evakuert. i camping- og hytteområdet i Meringdal anslår Dahl at rundt 100 er isolert.

Et av de store skredene i Vistdalen. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Et av de store skredene i Vistdalen. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer