Prøve-OL

Mol og Sørum-dominansen fortsetter – vant i Tokyo

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) vant firestjernersturneringen i Tokyo etter seier 21-17, 21-18 i finalen.

Publisert

Nordmennene slo det tyske paret Nils Ehlers og Lars Flüggen 21-17, 21-18.

Dermed fortsetter verdensenernes utrolige dominans. Dette var Mol og Sørums niende seier i verdensserien. Alle har kommet i løpet av et drøyt år.

Turneringen i Tokyo går på de samme banene som vil bli brukt under OL i den japanske hovedstaden neste år. Dermed ser det lovende ut før lekene.

– Det føles utrolig. Det er veldig spesielt å gjøre det her i prøve-OL. Det gir oss en god følelse før neste år, sa Mol i et intervju vist på TV 2.

Nå venter femstjernersturnering i Wien for den norske suksessduoen.

– Vi blir tøffe å slå om vi spiller som dette, sa Mol.

Komfortabelt

Etter en jevn åpning, der lagene fulgte hverandre til 5-5, sikret tyskerne et lite overtak da de gikk opp til 8-6. Da giret Mol og Sørum opp og tok etter hvert en komfortabel 20-14-ledelse. Dermed hadde de seks settballer.

Ehlers og Flüggen reddet tre, men kunne ikke forhindre at nordmennene vant det første settet 21-17.

Mol og Sørum havnet bakpå 1-4 i det andre settet. Da tok nordmennene timeout. Det så ut til å hjelpe, for de slo raskt tilbake og var plutselig i ledelsen 7-6. Tyskerne svarte og tok ledelsen 10-9, men nok en gang slo Mol og Sørum tilbake.

De tok ledelsen 15-12 og ga ikke fra seg initiativet. Den norske duoen sikret turneringsseier med 21-18 i det andre settet.

Historiske

Den norske duoen gikk enkelt videre fra gruppespillet. I åttedelsfinalen slo de kineserne Wu Jiaxin/Ha Likejiang. I kvartfinalen ble det seier 20-22, 21-17, 15-13 over amerikanerne Tri Bourne og Trevor Crabb. I semifinalen ble den nederlandske duoen Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen slått 21-17, 21-17.

Med seieren i storturneringen i Gstaad tidligere denne måneden ble Anders Mol og Christian Sørum tidenes mestvinnende norske lag i verdensserien.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.