Moelv: Brannhund markerte i ruinene

Begge personene som ble funnet døde etter brannen i et næringsbygg på Moelv, er identifisert. En brannhund har gjort flere markeringer i brannruinene.

Politiet hold lørdag fremdeles vakt ved bygningen hvor to personer ble funnet døde etter en brann i et næringsbygg i Moelv onsdag morgen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Politiet hold lørdag fremdeles vakt ved bygningen hvor to personer ble funnet døde etter en brann i et næringsbygg i Moelv onsdag morgen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Etterforskningsleder Sten Floor Nelson i Innlandet politidistrikt sier at etterforskningen av dødsfallene og brannen onsdag pågår for fullt gjennom helgen. Mistanken er styrket om at noe kriminelt er skjedd, men politiet vil ikke gå ut med verken dødsårsak eller detaljer om brannen i lageret på Moelv.

Begge de døde var lørdag identifisert etter at det er gjennomført obduksjon. Begge de døde, en 43 år gammel mann og en annen i 40-årene, skal være fra Gjøvik og hadde en relasjon til hverandre. 43-åringens pårørende var lørdag orientert, opplyser politiet.

– Brannruinene ble undersøkt med brannhund fredag. Hunden gjorde flere markeringer og på bakgrunn av dette ble det hentet ut prøver som er sendt til teknisk analyse, sier politiadvokaten til NTB.

Brannhunden som ble brukt er blant annet trent på å finne spor av brennbar væske. Det ble også lett etter gjenstander som kan ha betydning for oppklaring av saken, men Nelson vil ikke kommentere om det ble gjort noen funn.

Konflikt

Ifølge Oppland Arbeiderblad var begge de døde fra Gjøvik og skal ha vært i en konflikt med hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer