Moderna-vaksine mot omikron godkjent i Storbritannia

Storbritannia har som første land godkjent en oppdatert coronavaksine som skal være effektiv mot omikronvarianter av viruset.

Moderna har utviklet en versjon av sin coronavaksine som skal ha god effekt mot de to vanligste omikronvariantene av viruset. Nå er vaksinen godkjent av det britiske legemiddelverket. Illustrasjonsfoto: AP / NTB
Moderna har utviklet en versjon av sin coronavaksine som skal ha god effekt mot de to vanligste omikronvariantene av viruset. Nå er vaksinen godkjent av det britiske legemiddelverket. Illustrasjonsfoto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske legemiddelverket (MHRA) opplyser i en kunngjøring mandag at den justerte Moderna-vaksinen nå kan gis som påfyllingsdose til voksne da den oppfyller myndighetenes krav til trygghet, kvalitet og effektivitet.

Ifølge MHRA har vaksinen, som har betegnelsen mRNA-1273.214, vist seg å gi sterk immunitetsrespons mot omikronvariantene BA. 4 og BA. 5.

Det er foreløpig ikke opplyst hvilken effekt den nye vaksinen har mot den siste varianten av omikron, BA. 2.75, som ennå ikke er påvist i Norge.

Modernas medisinske sjef Paul Burton har tidligere opplyst at den nye vaksinen bidrar til å utvikle så sterke antistoffer i kroppen at det kun vil være nødvendig med påfylling en gang i året.

Modernas direktør Stephane Bancel kaller dette neste generasjon covid-19-vaksine og sier at den vil spille en viktig rolle i å beskytte britene mot omikronvarianten kommende vinter.

Ifølge legemiddelselskapet er bivirkningene ved bruk av vaksinen vanligvis milde.

EUs legemiddelbyrå (EMA) opplyste i forrige uke at tyske BioNTech og amerikanske Pfizer har utviklet en tilsvarende omikronversjon av sin vaksine, og at det ventes at denne vil bli godkjent i løpet av høsten.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer