Moderna: Koronavaksine sikrer immunitet i minst ett år

Immuniteten fra Modernas koronavaksine skal holde i minst ett år, opplyste den amerikanske legemiddelprodusenten på en helsekonferanse mandag.

Immuniteten fra Modernas koronavaksine skal holde i minste ett år, opplyste den amerikanske legemiddelprodusenten på en helsekonferanse mandag. Foto: Christopher Dolan / The Times-Tribune via AP / NTB
Immuniteten fra Modernas koronavaksine skal holde i minste ett år, opplyste den amerikanske legemiddelprodusenten på en helsekonferanse mandag. Foto: Christopher Dolan / The Times-Tribune via AP / NTB Vis mer
Publisert

Moderna sa at selskapet er trygg på at den såkalte mRNA-teknologien som brukes i vaksinen, også er godt egnet til å brukes på den nye varianten av koronavirus som er oppdaget i flere land, melder nyhetsbyrået Reuters

Vaksinen mRNA-1273 bruker et syntetisk mRNA til å etterligne overflaten til koronaviruset og lære opp immunforsvaret til å kjenne igjen og nøytralisere det.

Moderna sa i desember at det skulle gjennomføre tester for å se hvordan vaksinen håndterte ny varianter av koronaviruset.

Selskapet forventer å levere mellom 600 og 1.000 millioner doser i 2021. Tirsdag er det varslet at Moderna-vaksinen kommer til Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer