Mobbesak klar for tingretten: - Drangedals mørke hemmelighet

Omfattende mobbeproblemer blant elevene på Drangedal 10-årige skole ble avdekket i en rapport i 2019. Til høsten er det klart for første søksmålet mot kommunen.

En undersøkelse fra 2019 viste at mobbing har vært et stort problem på Drangedal 10-årige skole i Telemark. Foto: Karen Aarhus / NTB
En undersøkelse fra 2019 viste at mobbing har vært et stort problem på Drangedal 10-årige skole i Telemark. Foto: Karen Aarhus / NTB Vis mer
Publisert

– Dette er Drangedals mørke hemmelighet. Alle visste om det, men ingen gjorde noe, sa Cecilie Haugen til NRK i 2019 da hun sto fram og fortalte om oppveksten sin.

Advokat Gitte Barth bekrefter at klienten Cecile Haugen møter i den første rettssaken i mobbesaken mot kommunen i september, og hun mener Haugen har en god sak. Saken er berammet til 21. september, og det er satt av fire dager til behandlingen av den, skriver Drangedalsposten.

– Det er en vanskelig sak, og kommunen er glad for at partene nå får rettens hjelp til å løse den, sier kommunens advokat, Terje Marthinsen.

Fem personer har tidligere søkt om erstatning for mobbingen de ble utsatt for i oppveksten, ifølge NRK. Alle har fått nei fra kommunen.

Mer enn 70 personer har fortalt advokat Vibeke Hein Bæra at de har opplevd mobbing i bygda.

Undersøkelsen fra den tidligere Fylkesmannen i Telemark i 2019 forteller om mobbing på Drangedal 10-årige skole. 25,6 prosent av elevene i 10. klasse i skoleåret 2017–2018 sa de ble mobbet to–tre ganger i måneden eller oftere. Året etter hadde tallet sunket til 14 prosent. Det nasjonale mobbegjennomsnittet er på 6,1 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer