Mobbesak klar for tingretten: - Drangedals mørke hemmelighet

Omfattende mobbeproblemer blant elevene på Drangedal 10-årige skole ble avdekket i en rapport i 2019. Til høsten er det klart for første søksmålet mot kommunen.

En undersøkelse fra 2019 viste at mobbing har vært et stort problem på Drangedal 10-årige skole i Telemark. Foto: Karen Aarhus / NTB
En undersøkelse fra 2019 viste at mobbing har vært et stort problem på Drangedal 10-årige skole i Telemark. Foto: Karen Aarhus / NTB Vis mer
Publisert

– Dette er Drangedals mørke hemmelighet. Alle visste om det, men ingen gjorde noe, sa Cecilie Haugen til NRK i 2019 da hun sto fram og fortalte om oppveksten sin.

Advokat Gitte Barth bekrefter at klienten Cecile Haugen møter i den første rettssaken i mobbesaken mot kommunen i september, og hun mener Haugen har en god sak. Saken er berammet til 21. september, og det er satt av fire dager til behandlingen av den, skriver Drangedalsposten.

– Det er en vanskelig sak, og kommunen er glad for at partene nå får rettens hjelp til å løse den, sier kommunens advokat, Terje Marthinsen.

Fem personer har tidligere søkt om erstatning for mobbingen de ble utsatt for i oppveksten, ifølge NRK. Alle har fått nei fra kommunen.

Mer enn 70 personer har fortalt advokat Vibeke Hein Bæra at de har opplevd mobbing i bygda.

Undersøkelsen fra den tidligere Fylkesmannen i Telemark i 2019 forteller om mobbing på Drangedal 10-årige skole. 25,6 prosent av elevene i 10. klasse i skoleåret 2017–2018 sa de ble mobbet to–tre ganger i måneden eller oftere. Året etter hadde tallet sunket til 14 prosent. Det nasjonale mobbegjennomsnittet er på 6,1 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer