– Mitt siste OL

Snowboarder Ståle Sandbech sier han er i sitt siste vinter-OL og kanskje siste sesong. Etter fire OL er det stopp for den 28 år gamle veteranen.

Ståle Sandbech har ikke et femte OL i seg. Foto: Torstein Bøe / NTB
Ståle Sandbech har ikke et femte OL i seg. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Det fortalte han til NTB etter slopestylefinalen der det ikke gikk veien i noen av hans tre forsøk.

– Er du i ditt siste OL?

– Ja. Det må skje noe veldig rart om det skal bli ett til. Fire år er lenge. Aldri si aldri, men jeg tror dette er siste, sa Sandbech.

Etter planen skal han kjøre Big Air-konkurransen senere i OL, men det har ikke vært hans spesialitet på en god stund. I forkant av lekene kjørte han kun Big Air for å sikre poeng til å få den siste norske kvoteplassen.

– Jeg hadde håpet på å ta pallen her og gi meg med konkurranser. Motivasjonen er mer mot filming og andre deler av snowboardkjøringen. Jeg har holdt på med dette så lenge nå,

Bærum-kjøreren har deltatt i fire siste vinterlekene. I Sotsji i 2014 tok han sølv i slopestyle. Fire år senere ble det 4.-plass i samme øvelse.

I X-Games-sammenheng har han tre bronse i Big Air, men det er tilbake i 2013 og 2014.

Karrieren framover er uviss, men mye tyder på at det ikke er lenge til han gir seg med konkurranser også.

– Siste OL er det. Med mindre jeg finner på noe annet i framtiden, det tror jeg ikke, lo han og gikk ut av intervjusonen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer