Mistet samboeren og babyen: – Ufattelig trist

Den avdøde mannen som er siktet for trippeldrap i Skogbygda har fått forsvarer, mens de etterlatte har fått bistandsadvokater.

Flere har tent lys utenfor nærbutikken i Skogbygda etter trippeldrapet. Foto: Annika Byrde / NTB
Flere har tent lys utenfor nærbutikken i Skogbygda etter trippeldrapet. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Fire mennesker ble funnet døde i et familiehjem i Skogbygda tirsdag. Ifølge politiet ringte en mann inn og sa han hadde drept sine to døtre og ene barnebarn, og at han skulle ta sitt eget liv.

Advokat Knut-Ole Bakke Hansen er bistandsadvokat til mannen som var samboer med den ene drepte kvinnen – og far til det lille barnet som ble drept. Han har vært i kontakt med mannen.

– Det er en veldig vanskelig situasjon. Det er en svært alvorlig sak og det er ufattelig trist. Han og familien ber om å få ro i en veldig vanskelig tid, sier Hansen til NTB.

Han har ikke noen kommentar til saken utover det. Politiet har opplyst at kriseteam og helsevesenet ivaretar de etterlatte.

– Blir ivaretatt

Kvinnen som mistet sine to døtre og ene barnebarn, og var samboer med den drapssiktede mannen, var ikke i hjemmet da drapene skjedde. Hun har fått Hege Salomon som bistandsadvokat. Salomon sier kvinnen blir ivaretatt.

– Jeg har vært i kontakt med henne. Hun ønsker ikke å gi noen uttalelse. Jeg kan ikke si noe om hvordan hun har det, men min opplevelse er at det er et system som ivaretar de etterlatte, sier Salomon til NTB.

Advokaten forklarer at hun skal være et bindeledd mellom den etterlatte kvinnen og politiet.

De to bistandsadvokatene sier det er naturlig at de to samarbeider og har kontakt i sitt arbeid.

– Stor tragedie

Den avdøde og drapssiktede mannen har fått oppnevnt Gunhild Lærum som forsvarer.

– Jeg har ikke sett noen av sakens dokumenter, og kjenner den kun gjennom det jeg har lest i mediene. Min rolle blir å ivareta rettighetene man har som siktet, selv om man ikke lever, sier Lærum til NTB.

Familiehjemmet der fire mennesker ble funnet døde tirsdag, var sperret av onsdag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB
Familiehjemmet der fire mennesker ble funnet døde tirsdag, var sperret av onsdag kveld. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Hun er også klar på at hun har et ansvar for ikke å gjøre situasjonen verre for de involverte.

– Dette er en stor tragedie og det er mange pårørende, sier Lærum.

Hun sier at hun nå må sette seg inn i saken og ellers følge med på politiets arbeid.

Politiet opplyser onsdag kveld at de per nå ikke har mer informasjon å komme med om drapssaken. De har sagt at etterforskningen har styrket hypotesen om at mannen drepte familien før han tok sitt eget liv.

Bygd i sorg

I den lille bygda har lokalsamfunnet vært i sjokk. Onsdag kveld samlet flere seg i Ingeborgrud kirke, som holdt åpent, mens andre la ned lys og blomster utenfor lokalbutikken.

Ordfører Tove Nyhus i Nes kommune sier at drapssaken preger hele kommunen.

– Det er en sorgtung bygd, sier ordføreren til NTB.

Kommunen har besluttet å opprettholde beredskapen i dagene framover.

(©NTB)

Mer om