Mistet livet under rengjøring av bensintank - arbeidsgiver får millionbot

En arbeidsgiver er ilagt bot på 1 million koner etter at en 47 år gammel mann mistet livet under rengjøring av en bensintank på Tverlandet i oktober 2019.

Kart: Google Maps.
Kart: Google Maps. Vis mer
Publisert

Østbø AS er ilagt millionboten, melder politiet i Nordland i en pressemelding.

– Grunnlaget for boten er mangelfull oppfølging av en lovendring fra 2013, som skjerpet kravene til arbeid i gassfylte tanker. Denne lovendringen var ikke blitt fanget opp, noe som førte til at rutiner og arbeidsmetodikk dermed heller ikke var blitt endret i henhold til den nye loven, sier politiadvokat Cecilie Øiesvold.

I tillegg til arbeidsgiver har også oppdragsgiver for rengjøringen vært under etterforskning.

Det ble opprinnelig gitt forelegg til begge foretakene. Mot oppdragsgiver ble det gitt et forelegg på 300.000 kroner, men etter merknader fra foretaket ble det gjort en ny vurdering. Resultatet av den nye vurderingen var at forelegget ble frafalt og saken henlagt.

– Henleggelsen mot oppdragsgiver ble påklaget av avdødes pårørende og Arbeidstilsynet, men denne ble opprettholdt av Riksadvokaten, sier Øiesvold.

Den 47 år gamle mannen drev med rengjøringsarbeid i tre bensintanker som ligger under bakken på Esso-stasjonen på Tverlandet i Bodø da det skjedde en eksplosjon 4. oktober 2019.

Politiet fikk berget ham opp fra tanken og satt i gang livreddende førstehjelp, men mannens liv sto ikke til å redde.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer