«Golden State Killer»

Mistenkt seriedrapsmann kan få dødsstraff i USA

Påtaleansvarlige i California vil be om dødsstraff hvis mannen som mistenkes å være «Golden State Killer», blir dømt for drapene.

72 år gamle Joseph DeAngelo, som sitter varetektsfengslet i Sacramento i California, er siktet for et 13. drap. Foto: Rich Pedroncelli / AP / NTB scanpix
72 år gamle Joseph DeAngelo, som sitter varetektsfengslet i Sacramento i California, er siktet for et 13. drap. Foto: Rich Pedroncelli / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Påtaleansvarlige fra fire California-fylker kunngjorde onsdag under en høring at de vil be om dødsstraff dersom Joseph DeAngelo (73) blir funnet skyldig.

På 70- og 80-tallet skapte innbrudd, voldtekter og drap i Sør-California enorm frykt for en mann som ble døpt «Golden State Killer». I flere tiår sto drapsgåtene uløst, fram til DeAngelo i fjor ble identifisert via en DNA-database for slektsforskning.

Politiet hevder DeAngelo startet sin kriminelle løpebane samtidig som han var politimann i en by nær Visalia fra 1973 til 1976. Siden han ble pågrepet har politi over hele delstaten koblet ham til en rekke uløste kriminalsaker.

DeAngelo er nå siktet for 13 drap begått mellom 1975 og 1986. Han er i tillegg mistenkt i 45 voldtektssaker og for flere innbrudd, men han kan ikke siktes i disse sakene ettersom de er foreldet.

Californias nyvalgte guvernør Gavin Newsom har ga i mars ordre om å sette alle dødsstraffer i bero og utsette straffen for 737 dødsdømte fanger. Delstaten har ikke utført en henrettelse siden 2006.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer