Gravejournalisten Daphne Caruana Galizia ble drept av en bilbombe på Malta. Her legges blomster ned utenfor justisdepartementet i Valletta. Foto: NTB scanpix / Reuters / Darrin Zammit
Gravejournalisten Daphne Caruana Galizia ble drept av en bilbombe på Malta. Her legges blomster ned utenfor justisdepartementet i Valletta. Foto: NTB scanpix / Reuters / Darrin Zammit Vis mer

Daphne Caruana Galizia

Mistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap

Politiet på Malta har pågrepet en mann de tror var mellomleddet mellom de som utførte og de som bestilte drapet på journalisten Daphne Caruana Galizia i 2017.

Publisert

Avisen The Times of Malta skriver tirsdag at regjeringen vurderer å gi mannen påtaleunnlatelse dersom han kan lede etterforskere til dem som bestilte drapet, skriver Reuters.

Mannen er mistenkt for å ha vært mellomleddet mellom de som bestilte drapet, mennene som er anklaget for å ha utført drapet og de som skaffet eksplosivene som ble brukt i operasjonen.

Daphne Caruana Galizia var kjent som en uredd gravejournalist og ble drept av en bilbombe nær hjemmet sitt 16. oktober 2017.

I tiden før attentatet hadde hun skrevet flere artikler der hun anklaget regjeringsmedlemmer og personer med nære forbindelser til regjeringen for korrupsjon.

En politikilde sier til avisen at pågripelsen skjedde tirsdag som en del av en annen etterforskning.

Ifølge avisen skal eksperter fra Europol ha gjort flere beslag hos mannen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.