Tirsdag, dagen etter skyteangrepet på trikken, la folk ned blomster på et midlertidig minnested som ble opprettet. Foto: AP / NTB scanpix
Tirsdag, dagen etter skyteangrepet på trikken, la folk ned blomster på et midlertidig minnested som ble opprettet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Trikkeskytingen i Utrecht

Mistenkt 37-åring siktes for drap og terror i Utrecht

Nederlandsk påtalemyndighet mener mannen som er mistenkt for trikkeskytingen i Utrecht hadde et terrormotiv. Han er nå drapssiktet.

Publisert

Den mistenkte, 37 år gamle Gökmen Tanis, siktes også for forsøk på drap og for å ha framsatt terrortrusler.

Tre mennesker ble drept og tre er alvorlig såret etter mandagens skyting på en trikk i Utrecht. Etterforskningen så langt viser at gjerningsmannen handlet alene, opplyser påtalemyndigheten.

I uttalelsen påpekes det også at den videre etterforskningen forsøker å få klarhet i om den mistenktes handlinger «stammet fra personlige problemer, kombinert med en radikalisert ideologi».

Tanis blir fremstilt for en dommer fredag, bak lukkede dører.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.