Mistanke om at flere i Bergen er smittet med indisk virusvariant

Bergen kommune mistenker at flere koronasmittede nærkontakter av smittede ansatte ved Universitet i Bergen kan ha den indiske varianten.

Store Lungegrdsvannet i sentrum av Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB
Store Lungegrdsvannet i sentrum av Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Sist uke ble det bekreftet at en ansatt ved Institutt for fysikk og teknologi ved UiB hadde den indiske varianten. Fire kolleger har også testet positivt. De antas å ha den indiske varianten.

– Noen nærkontakter til de fem ansatte har nå testet positivt. Dermed mistenker vi at noen flere enn de fem ansatte på UiB har denne varianten, sier smittevernoverlege Egil Bovim til Bergens Tidende.

Han opplyser at alle de positive prøvene som mistenkes å være den indiske varianten nå sendes inn til sekvensering. De fire UiB ansatte får trolig svar denne uken.

– For øyeblikket føler jeg vi har en god oversikt, og at vi har satt de som skal i karantene. Foreløpig har vi ikke grunn til å tro at dette har spredd seg videre, sier Bovim.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer