Missouri henrettet drapsdømt 61-åring

Ernest Johnson (61) ble tirsdag henrettet i Missouri for å ha drept tre butikkmedarbeidere under et ran i 1994, tross store protester, blant annet fra paven.

Et udatert bilde av Ernest Johnson. Foto: Missouri Department of Corrections via AP / NTB
Et udatert bilde av Ernest Johnson. Foto: Missouri Department of Corrections via AP / NTB Vis mer
Publisert

Johnston ble henrettet 18.11 lokal tid i et fengsel i Bonne Terre i Missouri. Det er den første henrettelsen i delstaten siden mai 2020, og bare den sjuende i USA til nå i år.

Missouris republikanske guvernør Mike Parson gjorde det mandag klart at dødsdommen ikke omgjøres til livsvarig fengsel – til tross for en stor underskriftskampanje og en oppfordring om å omgjøre dødsdommen fra aktivister, folkevalgte og også pave Frans.

IQ-tester har vist at Johnson er psykisk utviklingshemmet med en intellektuell kapasitet på samme nivå som et barn. Han ble også født med et alkoholsyndrom.

Johnsons forsvarer Jeremy Weiss mener at henrettelsen bryter med det åttende tillegget i den amerikanske grunnloven, som forbyr henrettelse av psykisk utviklingshemmede personer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer