Minst tre menn knivstukket på overfylt asylmottak i Hellas

Minst tre mennesker er skadd i sammenstøt i en overfylt leir for asylsøkere øst på øya Samos. Branner brøt ut, og flere skal ha blitt evakuert.

Flyktninger og asylsøkere utenfor en leir på øya Samos i Hellas. Foto: AP / NTB scanpix
Flyktninger og asylsøkere utenfor en leir på øya Samos i Hellas. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Leiren, hvor folk venter på å få asylsøknaden sin behandlet, ble bygget for å innlosjere 650 mennesker. I dag huser den 5.700 asylsøkere, ifølge tall fra greske myndigheter.

– Halvparten av de 6.000 menneskene som sitter fast i Vathy-leiren på Samos er kvinner og barn, sier Leger Uten Grenser (MSF) i en Twitter-melding.

Mandag kveld brøt det ut et masseslagsmål mellom afghanere og syrere i leiren, melder lokale medier. Politiet grep inn med tåregass for å spre folkemengden. Minst tre menn fikk behandling for stikkskader, mens åtte andre hadde pusteproblemer, opplyser den greske statssekretæren Manos Logothetis tirsdag morgen.

Brannslokking

Situasjonen ble forverret da det tok til å brenne i flere av de midlertidige boligene i leiren, noe som utløste en delvis evakuering, ifølge kringkasteren Skai. Det er ikke meldt om skadde fra brannene, som myndighetene fikk kontroll over i løpet av natten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer