Minst tre døde og åtte såret i russisk angrep på boligblokk i Lviv

Minst tre mennesker er døde og åtte såret etter at en russisk rakett traff en boligblokk i Lviv, lengst vest i Ukraina, natt til torsdag.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Tre mennesker er døde allerede, sa Lvivs ordfører Andrij Sadovijpå Telegram etter rakettnedslaget hundrevis av kilometer fra fronten.

– En russisk rakett fikk et direkte treff i en boligblokk i byen, sier guvernøren i Lviv-regionen, Maksym Kozytskyj, også i en melding på Telegram

Han sa at raketten utløste en brann som raskt ble slukket, og at redningsmannskaper var i full gang med å søke etter overlevende i ruinene.

Han la også ut et bilde av en boligblokk der deler av øverste etasje var i ruiner.

Ordføreren iSadovij sier at åtte personer er registrert såret foreløpig, og at antallet stiger. En av dem er alvorlig såret. Han sier også at rundt 60 leiligheter og 50 biler er ødelagt.

Guvernøren sa at han ble advart før angrepet av forsvaret om at raketter var på vei, og han oppfordret befolkningen til å søke ly.

Det ble meldt om strømbrudd og telefonforstyrrelser da flere eksplosjoner ble hørt etter at flyalarmen gikk.

Lviv ligger lengst vest i Ukraina, 70 kilometer fra grensa til Polen.

Krigen har i liten grad rammet Lviv direkte, men det har vært angrep mot byen, sist 20. juni, da det også ble meldt om skader på kritisk infrastruktur.

Det ble også meldt om flyalarm over hele Ukraina og raketter på vei mot flere andre byer i løpet av natten,

Mer om