Bilbombe i Somalia

Minst tolv drept i al-Shabaab-angrep i Somalia

Minst tolv personer er drept i et al-Shabaab-angrep mot et hotell i Kismayu i Somalia. En bilbombe gikk av, etterfulgt av skuddveksling.

Publisert

Det opplyser en høytstående politikilde.

En bilbombe gikk av ved hotellet Asasey, før væpnede angripere stormet bygget.

– En rekke personer er drept og flere er skadd. Vi har ikke noen eksakte tall fordi en redningsaksjon pågår, sier den lokale tjenestemannen Abdiweli Mohamed.

En selvmordsbomber kjørte en bil full av eksplosiver inn i det populære hotellet Asasey i den somaliske havnebyen Kismayu. Tungt bevæpnede angripere stormet så hotellet mens de avfyrte skudd.

Stor eksplosjon

Sikkerhetsstyrker var raskt på plass og det brøt ut skuddveksling mellom angriperne inne i bygget, ifølge Mohamed.

Ifølge vitner var en kjent aktivist, hennes ektemann og en lokal journalist blant de drepte.

– Eksplosjonen var veldig stor. Det var kaos der inne. Jeg så flere døde kropper som ble båret ut og folk flyktet til nabobygg, sier Hussein Muktar som var vitne til hendelsen.

FNs utsending til Somalia, James Swan, fordømmer angrepet. Han uttrykker solidaritet med innbyggerne i Kismayo på vegne av FN, i en twittermelding.

Politikermøte

Flere politikere og lokale ledere i Somalia holdt møte på hotellet da angrepet skjedde, opplyser flere kilder. De skulle diskutere det forestående valget i regionen.

En talsperson for islamistgruppen al-Shabaab sier at de står bak. Ifølge ham er flere angripere fortsatt inne i hotellet.

Den ytterliggående islamistgruppen, som har sverget troskap til al-Qaida, kontrollerer fortsatt deler av det sørlige og sentrale Somalia og gjennomfører regelmessig terrorangrep i hovedstaden Mogadishu og andre somaliske byer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer