Angrep mot valglokaler

Minst to drept og 17 såret i angrep i Afghanistan

Lørdag morgen åpnet valglokalene i Afghanistan. Minst to personer er drept og 17 såret i flere angrep mot valglokaler i landet.

President Ashraf Ghani legger sin stemme ned i en valgurne på en skole i Kabul. Rahmat Gul / AP / NTB scanpix
President Ashraf Ghani legger sin stemme ned i en valgurne på en skole i Kabul. Rahmat Gul / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Minst én person ble drept og tre såret da en bombe gikk av i en skole, som ble brukt som valglokale i Sorkh Rod-distriktet i Nangarhar-provinsen.

Kort tid etterpå ble minst én valgobservatør drept i et rakettangrep i Kunduz-provinsen, ifølge lokale myndigheter.

Det har også gått av en eksplosjon i en moské, som også ble benyttet som valglokale. Moskeen ligger i byen Kandahar. 14 personer ble såret i eksplosjonen, deriblant en politimann, ifølge myndighetene.

Angrepene fant sted kun timer etter at valglokalene i landet åpnet.

Store sikkerhetstiltak

Til sammen er 72.000 medlemmer av sikkerhetsstyrkene utplassert for å beskytte valglokalene. I tillegg er mellom 30.000 og 40.000 soldater i beredskap for å bistå.

Taliban varslet torsdag angrep mot sikkerhetsstyrker ved valglokaler og veisperringer for å hindre folk i å stemme i lørdagens presidentvalg.

Taliban-bevegelsen mener presidentvalget er en sammensvergelse for «å implementere okkupantenes mål» i landet. 18 kandidater stiller til valg, blant dem sittende president Ashraf Ghani. Ghanis regjering anses av Taliban som nikkedukker for USA.

President og regjeringssjef stemte

Lørdag morgen slapp president Ghani sin stemme ned i valgurnen. Det samme gjorde hans rival, regjeringssjef Adullah Abdullah.

Etter at han hadde stemt snakket Ghani med pressen. Han takket afghanske borgere som velger å avgi sin stemme i presidentvalget, til tross for de overhengende truslene fra Taliban.

En tredel av landets valglokaler vil være stengt som følge av sikkerhetstrusselen i Taliban-kontrollerte områder og andre steder som er kontrollert av opprørere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer