Minst sju drept i angrep på børsen i Karachi

Midt på høylys dag ble børsen i Karachi stormet av væpnede menn. Minst sju personer ble drept, deriblant fire angripere, ifølge politiet.

Sikkerhetspersonell omringer børsen i Karachi etter mandagens angrep. Foto: Fareed Khan / AP / NTB scanpix
Sikkerhetspersonell omringer børsen i Karachi etter mandagens angrep. Foto: Fareed Khan / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Også to sikkerhetsvakter og en politimann ble drept i angrepet, opplyste politiet i den pakistanske storbyen mandag. Ytterligere sju personer ble såret, deriblant tre politibetjenter.

– Alle de fire terroristene ble drept av sikkerhetsstyrker, opplyser politisjefen Sharjeel Kharal i Sindh-regionen, der Karachi er provinshovedstad.

Politisjef Ghulam Nabi Memon sier til nyhetsbyrået AFP at angriperne ankom i en bil, og at de kastet en granat mot bygningen før de åpnet ild.

En separatistgruppe fra en naboprovins, Balutsjistans frigjøringshær, sier den sto bak angrepet.

Angriperne var utstyrt med automatvåpen og hadde med seg store mengder våpen og ammunisjon, samt mat, noe som tyder på at de forberedte seg på en langvarig gisselsituasjon. De forsøkte å ta seg inn i hallen der aksjehandelen foregår, men ifølge politiet ble angrepet slått raskt ned.

Gjemte seg på kontorene

Børsen ligger midt i Karachis finansstrøk, og over 1.000 meglere og andre ansatte var til stede i bygningen da angrepet skjedde midt på dagen mandag lokal tid. Ansatte søkte tilflukt inne på kontorene sine, opplyser finansmegleren Yaqub Memon til nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer