Minst ni barn med corona har fått intensivbehandling

Minst ni coronasmittede personer under 19 år har fått intensivbehandling på norske sykehus, skriver Bergens Tidende.

Søndag opplyste Haukeland universitetssjukehus at et koronasmittet barn får intensivbehandling. Foto: Marit Hommedal / NTB
Søndag opplyste Haukeland universitetssjukehus at et koronasmittet barn får intensivbehandling. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Tall fra Norsk intensiv- og pandemiregister viser at åtte barn har fullført intensivbehandling. For tiden får ett barn slik behandling på Haukeland universitetssjukehus, noe som gjør at det samlede antallet er minst ni.

– Det er ofte litt andre grunner til at barn med corona havner på intensiven. Mange av dem som har blitt innlagt, har hatt mild covid-19-sykdom, men noen uker senere fått en kraftig immunreaksjon. Da har de blitt overvåket og behandlet med immundempende på intensiven, sier overlege Reidar Kvåle til avisen.

Ifølge Kvåle har et mindretall av de åtte tidligere intensivinnlagte barna trengt respiratorbehandling.

Ett tilfelle i Ullensvang

Rundt en firedel av alle intensivinnlagte i aldersgruppen 0–20 år har hatt underliggende sykdommer. Det er langt færre enn blant det totale antallet intensivinnlagte.

Tirsdag kveld opplyste Ullensvang kommune i Hardanger at et barn er lagt inn på sykehus med covid-19 som følge av koronautbruddet i kommunen.

Ullensvang har innført lokal koronaforskrift etter at det er registrert tolv koronatilfeller den siste tiden. Alle arrangementer både innendørs og utendørs blir forbudt. Det gjelder også religiøse arrangementer og samlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer