Minst fire skadd under basketak i Hongkongs parlament

Minst fire mennesker er skadd i Hongkongs folkevalgte forsamling etter at representanter fra opposisjonen og regjeringens støttespillere begynte å krangle.

En av opposisjonens representanter, Wu Chi-wai, forsøker å komme seg unna sikkerhetsvakter under bråket i Hongkongs folkevalgte forsamling. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix
En av opposisjonens representanter, Wu Chi-wai, forsøker å komme seg unna sikkerhetsvakter under bråket i Hongkongs folkevalgte forsamling. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Krangelen dreide seg om hvem som skal lede en av forsamlingens komiteer. De to fløyene hadde dannet to rivaliserende komiteer, og bråket begynte da begge forsøkte å bruke samme komitérom, melder rikskringkasteren RTHK lørdag.

En av representantene ble slengt i veggen og måtte bæres vekk på båre. En annen måtte bandasjere armen, mens en kvinnelig parlamentariker klaget over at hun var svimmel etter at hun fikk et slag i hodet.

Den svært spente situasjonen skyldes et lovforslag som åpner for at personer skal kunne utleveres til Kina. I forrige måned samlet over 20.000 mennesker seg i gatene for å protestere mot loven.

Hongkong er en tidligere britisk koloni som ble tilbakeført til Kina i 1997. Men området lot være å signere en utleveringsavtale med Beijing på grunn av bekymring for juridiske forskjeller.

Motstandere av den nye loven er redd Kina vil kunne bruke den til å rettsforfølge kritikere, for eksempel ved å sikte dem for skatteunndragelser og annen økonomisk kriminalitet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer