Filippinene:

Minst fire drept og 50 såret i eksplosjon på universitet

Fire mennesker ble drept og 50 såret i en eksplosjon under en katolsk messe på et universitet i byen Marawi på Filippinene, opplyser myndighetene.

Politiet inspiserer gymsalen på Mindanao State University. Eksplosjonen skjedde søndag mens det ble holdt gudstjeneste der. Foto: AP / NTB
Politiet inspiserer gymsalen på Mindanao State University. Eksplosjonen skjedde søndag mens det ble holdt gudstjeneste der. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

IS tok i en erklæring lagt ut på Telegram på seg ansvaret for bombeangrepet, som de sa var rettet mot en større gruppe kristne.

Eksplosjonen skjedde søndag mens det ble holdt gudstjeneste i universitetets gymsal, opplyser regionpolitisjef Allan Nobleza.

– Vi etterforsker om det var en improvisert sprengladning eller en granat som ble kastet, sier Nobleza.

Universitetet har sendt ut en uttalelse der det heter at undervisningen er innstilt inntil videre, og at det utplasseres mer sikkerhetspersonell på universitetsområdet.

– Mindanao State University er dypt lei seg og rystet over voldshandlingen som skjedde under en religiøs sammenkomst, står det i en uttalelse fra universitetet på Facebook.

Fire mennesker ble drept og 50 såret i en eksplosjon under en katolsk messe på et universitet i byen Marawi på Filippinene, opplyser myndighetene. Foto: AP / NTB
Fire mennesker ble drept og 50 såret i en eksplosjon under en katolsk messe på et universitet i byen Marawi på Filippinene, opplyser myndighetene. Foto: AP / NTB Vis mer

– Vi fordømmer denne meningsløse og forferdelige handlingen på det sterkeste, skriver universitetet.

Eksplosjonen skjedde etter at luftforsvaret i landet fredag gjennomførte et angrep der elleve islamistiske opprørere ble drept på Mindanao-øya.

Lørdag sendte forsvaret ut en uttalelse der det het at den islamistiske gruppen som opprørerne tilhørte, hadde planlagt å gjennomføre angrep i provinsen Maguindanao del Sur.

Nobleza sier at politiet nå etterforsker om søndagens angrep er koblet til fredagens luftangrep.

Marawi er den største muslimske byen i landet der folkeflertallet er kristne, og de sørlige delene av landet har lenge vært utsatt for opprør og uro.

(©NTB)

Mer om