Ukraina:

Minst fire drept i nye russiske angrep: «Mange raketter på vei i deres retning»

Til sammen er minst fire personer drept og flere titalls såret i russiske rakettangrep mot Kyiv og Kharkiv, opplyser ukrainske myndigheter.

Brannmannskaper jobber med å slukke en brann etter en bygning ødelagt i et russisk angrep mot Kyiv natt til 2. januar. Foto: NTB / AP
Brannmannskaper jobber med å slukke en brann etter en bygning ødelagt i et russisk angrep mot Kyiv natt til 2. januar. Foto: NTB / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Guvernør i Kharkiv-regionen, Oleh Synjehubov, sier en person ble drept og 41 såret i et russisk rakettangrep mot sentrum av Kharkiv by.

I Kyiv sier ordfører Vitalij Klitsjko at en eldre kvinne er drept i Solomjanskyj-distriktet, og at 27 personer er fraktet til sykehus med skader. Tidligere opplyste han at minst fem områder i byen ble truffet i angrepet. Ukrainas luftforsvar sier at det er snakk om Kinzjal-raketter avfyrt av russiske styrker.

Ytterligere to personer er drept i Kyiv-regionen, ifølge de regionale myndighetene.

Flammer og røyk stiger opp etter et russisk angrep mot Kyiv i Ukraina. Foto: Efrem Lukatskyj / AP / NTB
Flammer og røyk stiger opp etter et russisk angrep mot Kyiv i Ukraina. Foto: Efrem Lukatskyj / AP / NTB Vis mer

– Gjentakelse

Angrepene har ført til at rundt 250.000 personer er uten strøm i Kyiv og regionen rundt, ifølge det ukrainske energiselskapet Ukrenergo.

Sjefen for det ukrainske luftforsvaret kaller tirsdagens angrep for en gjentakelse av det store russiske angrepet 29. desember, der minst 30 personer ble drept, med tanke på antallet og typer raketter.

Ifølge den lokale militæradministrasjonen i Kyiv kom angrepet etter et droneangrep tidligere natt til tirsdag. Ifølge dem har deler av nedskutte raketter truffet flere av byens distrikter, også bolighus er rammet.

Eksplosjoner

Mer enn ti høye eksplosjoner ble hørt av AFP-journalister i Kyiv tirsdag morgen, noe som fikk bygninger i sentrum til å riste.

Ordfører Klitsjko sier at strømmen har gått flere steder i hovedstaden.

– Kyiv – hold dere i tilfluktsrom. Mange raketter på vei i deres retning, het det fra Ukrainas luftforsvar på Telegram i morgentimene.

Polen opplyser tirsdag morgen at de har sendt to par F-16-jagerfly og et tankfly på vingene for å beskytte landets luftrom i kjølvannet av angrepet mot Kyiv.

(NTB)

Mer om