Minst fem omkom i uvær på gresk øy

Minst fem mennesker, blant dem en baby og et eldre par, mistet livet under et kraftig uvær og flom på øya Evvia sentralt i Hellas, opplyser myndighetene.

Brannvesenet forteller at de har rykket ut til 450 hjem for å hjelpe til med å pumpe ut flomvann søndag. Bildet viser noen av ødeleggelsene i landsbyen Politika. Foto: Yorgos Karahalis / AP / NTB scanpix
Brannvesenet forteller at de har rykket ut til 450 hjem for å hjelpe til med å pumpe ut flomvann søndag. Bildet viser noen av ødeleggelsene i landsbyen Politika. Foto: Yorgos Karahalis / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Politiet sier to personer i 80-årene ble funnet bevisstløse i sitt oversvømte hjem i landsbyen Politika søndag morgen. En åtte måneder gammel baby ble funnet død i første etasje i en leilighet i samme landsby, som ligger rundt 100 kilometer nord for Aten.

En talsmann for den greske regjeringen opplyser at det er ytterligere to dødsfall og at to andre er savnet etter uværet.

Ifølge den lokale ordføreren var babyen og dens familie på ferie i Politika, der ei elv gikk over sine bredder og oversvømte deler av landsbyen. Det kraftige regnværet startet rundt midnatt lørdag, og brannvesenet rykket ut til over 50 branner forårsaket av lynnedslag.

De rykket også ut for å redde rundt 50 mennesker fra biler og hus og bisto mange andre som fikk sine hjem oversvømt.

Mange lokale veier er ufremkommelige. Det er to bruer som knytter Evvia til det sentrale Hellas, men veiforbindelsen til fastlandet er stengt, og bare ei ferjerute er i drift.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer