Minst fem drept i russiske angrep i Ukraina

En ung kvinne og et tre år gammelt barn er blant minst fem mennesker som ble drept i russiske angrep flere steder i Ukraina fredag morgen.

Publisert
Sist oppdatert

Flyalarmen gikk over hele Ukraina fredag morgen og det ble meldt om eksplosjoner flere steder i landet.

I Dnipro sør i landet ble en ung kvinne og et tre år gammelt barn drept, skriver byens ordfører Borys Filatov på Telegram. Han ga ikke ytterligere detaljer om angrepet eller om øvrige skader.

I byen Uman i det sentrale Ukraina ble tre mennesker drept og minst åtte såret da en russisk rakett traff en boligblokk, melder guvernør Ihor Taburets i Tsjerkasy fylke på Telegram.

Eksplosjonene skal ha runget i Kyiv og regionen rundt fredag morgen, melder Interfax og lokale Telegram-kontoer. Det er ikke klart om noen mål har blitt truffet. Det har heller ikke kommet meldinger om sårede eller drepte i den ukrainske hovedstaden.

Militæradministrasjonen i Kyiv meldte at luftforsvaret ble iverksatt, og ifølge tjenestepersoner ble elleve krysserraketter skutt ned i luftrommet over Kyiv.

– I tillegg til rakettene ble to droner skutt ned, skriver lokale myndigheter på Telegram.

Det skal også ha blitt meldt om eksplosjoner i Krementsjuk og Poltava i det sentrale Ukraina, og i Mykolajiv i sør.

Reuters siterer regionale Telegram-kontoer som melder at uidentifiserte luftbårne gjenstander var på vei mot den vestlige delen av landet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer