Minst fem drept i russiske angrep i Ukraina

En ung kvinne og et tre år gammelt barn er blant minst fem mennesker som ble drept i russiske angrep flere steder i Ukraina fredag morgen.

Publisert
Sist oppdatert

Flyalarmen gikk over hele Ukraina fredag morgen og det ble meldt om eksplosjoner flere steder i landet.

I Dnipro sør i landet ble en ung kvinne og et tre år gammelt barn drept, skriver byens ordfører Borys Filatov på Telegram. Han ga ikke ytterligere detaljer om angrepet eller om øvrige skader.

I byen Uman i det sentrale Ukraina ble tre mennesker drept og minst åtte såret da en russisk rakett traff en boligblokk, melder guvernør Ihor Taburets i Tsjerkasy fylke på Telegram.

Eksplosjonene skal ha runget i Kyiv og regionen rundt fredag morgen, melder Interfax og lokale Telegram-kontoer. Det er ikke klart om noen mål har blitt truffet. Det har heller ikke kommet meldinger om sårede eller drepte i den ukrainske hovedstaden.

Militæradministrasjonen i Kyiv meldte at luftforsvaret ble iverksatt, og ifølge tjenestepersoner ble elleve krysserraketter skutt ned i luftrommet over Kyiv.

– I tillegg til rakettene ble to droner skutt ned, skriver lokale myndigheter på Telegram.

Det skal også ha blitt meldt om eksplosjoner i Krementsjuk og Poltava i det sentrale Ukraina, og i Mykolajiv i sør.

Reuters siterer regionale Telegram-kontoer som melder at uidentifiserte luftbårne gjenstander var på vei mot den vestlige delen av landet.

Mer om