Minst 92 døde etter brann på coronasykehus i Irak

Minst 92 personer har mistet livet etter at en brann brøt ut på et coronasykehus sør i Irak mandag, opplyser landets helsemyndigheter. Over 100 er skadd.

Demonstranter samlet seg utenfor Al-Hussein-sykehuset i byen Nasiriya tidlig tirsdag morgen. Nattens brann er den andre dødelige sykehusbrannen i Irak i år. Foto: AP / NTB.
Demonstranter samlet seg utenfor Al-Hussein-sykehuset i byen Nasiriya tidlig tirsdag morgen. Nattens brann er den andre dødelige sykehusbrannen i Irak i år. Foto: AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brannen brøt ut på en isolatavdeling på Al-Hussein-sykehuset i byen Nasiriya sent mandag og ble brakt under kontroll av lokale sivilforsvarsstyrker.

– Helsepersonell bar brente kropper ut av det brennende sykehuset, mens mange pasienter kom hostende ut på grunn av røyken, fortalte en Reuters-reporter som var til stede da brannen brøt ut.

Oksygentanker eksploderte

Så langt er 92 personer bekreftet døde, opplyser Ammar Bashar, en talsperson for helsemyndighetene i provinsen Dhi Qar, ifølge DPA. Minst 39 av dem er identifisert og overlatt til familien, men resten av likene har vært vanskelig å identifisere.

Sykehuset ble totalskadd i brannen. Det fryktes at antallet døde kan fortsette å stige og at flere døde ligger begravd i ruinene.

Det skal ha vært 63 personer på isolatet for coronasyke, i tillegg til medisinsk personell. Mange er også skadd. Tidligere tirsdag ble det opplyst at mer enn 100 personer var skadd, ifølge AP.

En kilde i helsedirektoratet sier til nyhetsbyrået AFP at oksygentanker eksploderte i brannen. Årsaken til brannen er imidlertid ikke kjent ennå, men det er oppgitt at en kortslutning kan ligge bak.

Ledere suspendert

Tirsdag var det mange unge demonstranter utenfor sykehuset. De tok til orde for at ledere må holdes ansvarlige for korrupsjon og vanskjøtsel av sykehusene.

Statsminister Mustafa al-Kadhimi har suspendert lederen for helsemyndighetene i provinsen Dhi Qar, sykehussjefen og lederen for sivilforsvaret. Alle tre vil bli etterforsket, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Den dødelige brannen er den andre sykehusbrannen i Irak på tre måneder.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer