Minst 800 mennesker har fått falsk koronavaksine i Uganda

Minst 800 personer ble vaksinert med falske koronavaksiner på sykehus i Uganda, opplyser myndighetene. To personer har blitt arrestert.

En kvinne venter på å bli vaksinert med AstraZeneca vaksinen på et helsesenter vest i Uganda 27. april. I samme periode ble det satt over 800 falske vaksinedoser i landet. Foto: Patrick Onen / AP / NTB
En kvinne venter på å bli vaksinert med AstraZeneca vaksinen på et helsesenter vest i Uganda 27. april. I samme periode ble det satt over 800 falske vaksinedoser i landet. Foto: Patrick Onen / AP / NTB Vis mer
Publisert

De rundt 800 falske koronavaksinene ble satt på sykehus rundt hovedstaden Kampala mellom 15. mai og 18. juni, opplyser talsperson for helsemyndighetene, Warren Namara.

To personer er arrestert, mens en mistenkt lege fortsatt er på frifot.

Det er sannsynlig at flere enn de 800 personene har fått falske vaksiner, ifølge Namara.

Så langt har totalt 843.000 personer mottatt en eller flere vaksinedoser i landet, men det har vært mangel på vaksiner. Uganda har offisielt registrert 79.000 smittetilfeller og 900 dødsfall.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer