Minst 70 turister er tatt som gisler i Amazonas

Lokalbefolkningen skal ha tatt opptil 150 personer som gisler i byen Cuninico nordøst i Peru i protest mot manglende bistand etter et oljesøl.

Publisert
Sist oppdatert

Turistene skal ha reist oppover Cuninico-elva i en elvebåt, som er blitt tatt av urbefolkningen som bor i området.

Bakgrunnen skal være en demonstrasjon fordi myndighetene ikke har gitt regionen nok bistand etter et oljesøl i elva. 16. september ble 2.500 tonn råolje sølt ut i elva fra en rørledning, og myndighetene har erklært unntakstilstand i området, men lokalbefolkningen er ikke fornøyd.

Urbefolkningen sier selv de kun har tatt 70 gisler, men et øyenvitne som uttaler seg til radiokanalen RPP mener det dreier seg om nærmere 150.

Den sveitsiske avisa 20 minutes skriver at turistene kommer fra fem ulike land, men at det også er peruanere som er tatt.

Ifølge øyenvitnet har gislene fått beskjed om at de skal holdes i seks til åtte dager, fram til man har kommet fram til en løsning med myndighetene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer