Minst 70 savnet etter jordskred i Myanmar

Mellom 70 og 100 personer er savnet etter at et skred rammet en jadegruve i Myanmar, ifølge redningsmannskapene. En person er bekreftet omkommet.

Publisert

Skredet gikk i Hpakant-området i delstaten Kachin nord i landet.

– Rundt 70 til 100 mennesker er savnet etter et jordskred som fant sted rundt klokka 4, sier Ko Nyi fra redningsmannskapene til nyhetsbyrået AFP.

– Vi har sendt 25 skadde mennesker til sykehus, mens vi har funnet en omkommet, sier han videre. Ifølge ham deltar rundt 200 personer i letearbeidet, og noen bruker båter for å lete etter omkomne i en innsjø i nærheten.

En annen tjenesteperson forteller at det fryktes at rundt 80 mennesker ble dyttet ned i en sjø av gruveavfall.

Myanmar er verdens største utvinner av den grønne jadesteinen, som blant annet brukes til smykker. De mange jadegruvene i landet har vært rammet av en rekke ulykker de siste årene. Sikkerhetstiltakene er elendige, og arbeidsinnvandrere jobber for luselønn.

Store nedbørsmengder utløste i fjor et stort jordskred i samme område. Nesten 300 gruvearbeidere ble begravet under massene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer