Minst 61 døde og 356.000 evakuert etter flom i Kina

Minst 61 personer er bekreftet omkommet etter kraftige regnskyll og flom sør og sentralt i Kina denne uka, opplyser landet myndigheter.

Kinesisk redningsmannskaper evakuerer beboere som har vært avskåret fra å komme seg i sikkerhet på grunn av vannmassene i flommen den siste uka. Her i Heyuan i Guangdong-provinsen sør i landet. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix
Kinesisk redningsmannskaper evakuerer beboere som har vært avskåret fra å komme seg i sikkerhet på grunn av vannmassene i flommen den siste uka. Her i Heyuan i Guangdong-provinsen sør i landet. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I tillegg til de omkomne opplyses det om 356.000 evakuerte innbyggere, 9.300 kollapsede boliger og 3,71 millioner hektar ødelagt jordbruksareal i en melding fra Kinas departement for krisehåndtering, ifølge Reuters.

Foreløpig er de direkte økonomiske tapene som følge av flommen estimerte til å bli 13,35 milliarder yuan, som tilsvarer om lag 16,75 milliarder kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer