Kinesisk redningsmannskaper evakuerer beboere som har vært avskåret fra å komme seg i sikkerhet på grunn av vannmassene i flommen den siste uka. Her i Heyuan i Guangdong-provinsen sør i landet. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix
Kinesisk redningsmannskaper evakuerer beboere som har vært avskåret fra å komme seg i sikkerhet på grunn av vannmassene i flommen den siste uka. Her i Heyuan i Guangdong-provinsen sør i landet. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix Vis mer

Minst 61 døde og 356.000 evakuert etter flom i Kina

Minst 61 personer er bekreftet omkommet etter kraftige regnskyll og flom sør og sentralt i Kina denne uka, opplyser landet myndigheter.

Publisert

I tillegg til de omkomne opplyses det om 356.000 evakuerte innbyggere, 9.300 kollapsede boliger og 3,71 millioner hektar ødelagt jordbruksareal i en melding fra Kinas departement for krisehåndtering, ifølge Reuters.

Foreløpig er de direkte økonomiske tapene som følge av flommen estimerte til å bli 13,35 milliarder yuan, som tilsvarer om lag 16,75 milliarder kroner.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.