Minst 522 døde i protestbølgen i Iran

Minst 522 personer har dødd i forbindelse med den store bølgen med protester mot regimet i Iran, ifølge en USA-basert menneskerettsorganisasjon.

Minst 522 personer har dødd i forbindelse med den store protestbølgen i Iran de siste månedene, ifølge den USA-baserte menneskerettsorganisasjonen Human Rights Activists News Agency (HRANA). Foto: AP / NTB
Minst 522 personer har dødd i forbindelse med den store protestbølgen i Iran de siste månedene, ifølge den USA-baserte menneskerettsorganisasjonen Human Rights Activists News Agency (HRANA). Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Blant dem er 70 mindreårige og 68 politifolk og sikkerhetsstyrker, ifølge Human Rights Activists News Agency (HRANA).

Nesten 20.000 er blitt pågrepet, og 110 av dem er siktet for lovbrudd som kan gi dødsstraff under landets lover. Allerede har fire demonstranter blitt henrettet.

Det har vært demonstrasjoner i mer enn 160 av landets byer etter at kurdisk-iranske Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt 16. september. Hun ble angivelig pågrepet for å ikke ha fulgt Irans strenge, konservative kleskoder.

Landets myndigheter har verken bekreftet eller avvist HRANAs rapport.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer