Ny rapport:

Minst 4.815 barn misbrukt av medlemmer av den katolske kirken i Portugal

Minst 4.815 barn har blitt misbrukt av medlemmer av den katolske kirken i Portugal siden 1950, viser en uavhengig rapport som ble lagt fram mandag.

Tusenvis av rapporter om seksuelle overgrep i den katolske kirken har dukket opp rundt om i verden de siste årene, og pave Frans er under hardt press for å begrense skadene fra skandalen. I 2019 lovet han å utrydde pedofili i kirken. Foto: Tiziana Fabi / AP / NTB
Tusenvis av rapporter om seksuelle overgrep i den katolske kirken har dukket opp rundt om i verden de siste årene, og pave Frans er under hardt press for å begrense skadene fra skandalen. I 2019 lovet han å utrydde pedofili i kirken. Foto: Tiziana Fabi / AP / NTB Vis mer
Publisert

I oktober sa gruppen som undersøker tilfellene av seksuelle overgrep mot barn, at de hadde registrert 424 legitime beretninger fra antatte ofre.

Ifølge teamet indikerte vitnesbyrdene at det totale antallet ofre var «mye større». Beretningene avslørte alvorlige hendelser som vedvarte i flere tiår, og i noen tilfeller nådde de «epidemiske proporsjoner», opplyste gruppen.

Selv om fristen for å ta ut tiltale i de fleste sakene for lengst er utløpt, er rundt 20 saker sendt til politiet, og det er allerede satt i gang etterforskning i flere.

I april i fjor sa Manuel Clemente, kardinalen i Lisboa og den høyest rangerte prelaten i Portugal, at han var forberedt på å «erkjenne fortidens feil» og be ofrene om «tilgivelse» når rapporten legges fram. I mars skal Portugals biskoper samles for trekke konklusjoner fra den uavhengige rapporten.

(©NTB)

Mer om