UKRAINA:

Minst 48 personer drept i russisk angrep

Dødstallet stiger etter angrep i Kharkiv. En seks år gammel gutt skal være blant de drepte, ifølge ukrainske myndigheter.

Bildet, som er delt av Ukrainas presidentkontor, viser redningsarbeidere som leter etter ofre for et rakettangrep i landsbyen Hroza i Kharkiv fylke torsdag. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB
Bildet, som er delt av Ukrainas presidentkontor, viser redningsarbeidere som leter etter ofre for et rakettangrep i landsbyen Hroza i Kharkiv fylke torsdag. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at minst 48 mennesker er drept i et russisk angrep.

Ifølge presidenten og Kharkiv-guvernør Oleh Synjehubov traff en russisk rakett en matbutikk og en kafé i landsbyen Hroza i Kharkiv.

En 6 år gammel gutt skal være blant de drepte, og et annet barn er blant de sårede.

– Redningsarbeidere jobber fortsatt på stedet, opplyser han på meldingstjenesten Telegram.

Den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelenskyj sender sine kondolanser. Foto: Thomas COEX / AFP)
Den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelenskyj sender sine kondolanser. Foto: Thomas COEX / AFP) Vis mer

Flere døde mennesker

Ukrainske myndigheter har publisert bilder og videoer som angivelig er fra åstedet for rakettangrepet. De viser redningsarbeidere som klatrer gjennom ruinene av ødelagte bygninger, og døde mennesker som ligger spredd på bakken.

– En brutal russisk kriminell handling, skriver Zelenskyj på Telegram og sender sine kondolanser til alle som har mistet nære og kjære.

Zelenskyj med appell

Meldingen ble publisert mens Zelenskyj deltar på det uformelle europeiske toppmøtet i Granada i Spania torsdag.

Ifølge Zelenskyj skal seks personer, blant dem et barn, er skadet og får helsehjelp. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB
Ifølge Zelenskyj skal seks personer, blant dem et barn, er skadet og får helsehjelp. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB Vis mer

Her holdt han en følelsesmessig appell der han ba Europa om mer hjelp til ukrainernes kamp mot russiske invasjonsstyrker.

– Vi er i samtaler med europeiske ledere, og vi har spesielt snakket om å styrke luftforsvaret vårt, å hjelpe soldatene våre til å bli sterkere og hvordan vi kan beskytte landet vårt mot terror, skriver presidenten på Telegram.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer