Minst 44 drept i kamper i Syria

Islamistiske opprørere har gått til motangrep mot regimestyrker nordvest i Syria. Minst 44 er drept i kampene, opplyser en eksilgruppe.

Publisert

Idlib-regionen og områder rundt er opprørernes siste skanse i Syria. Et forsøk på å opprette en buffersone mot regionen har ikke vært fullt ut vellykket, og president Bashar al-Assads regime og Russland har den siste tiden trappet opp sine angrep mot mål i Idlib.

Flere byer sør i regionen er erobret av Assads styrker, blant dem Kafr Abuda nord i Idlibs naboprovins Hama, som ble erobret 8. mai.

Ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) er 26 medlemmer av regimestyrkene og 18 jihadister drept i kamper etter at opprørsgrupper tirsdag gikk til motangrep i Kafr Nabuda. En av de døde skal ha vært en selvmordsbomber som drepte fem medlemmer av regjeringsstyrkene.

SOHR henter sine opplysninger fra et nettverk av kilder i det krigsherjede landet.

Den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har sterke bånd til al-Qaida, har kontroll over mesteparten av Idlib, i tillegg til deler av provinsene Aleppo, Hama og Latakia.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.