Minst 44 drept i kamper i Syria

Islamistiske opprørere har gått til motangrep mot regimestyrker nordvest i Syria. Minst 44 er drept i kampene, opplyser en eksilgruppe.

Publisert

Idlib-regionen og områder rundt er opprørernes siste skanse i Syria. Et forsøk på å opprette en buffersone mot regionen har ikke vært fullt ut vellykket, og president Bashar al-Assads regime og Russland har den siste tiden trappet opp sine angrep mot mål i Idlib.

Flere byer sør i regionen er erobret av Assads styrker, blant dem Kafr Abuda nord i Idlibs naboprovins Hama, som ble erobret 8. mai.

Ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) er 26 medlemmer av regimestyrkene og 18 jihadister drept i kamper etter at opprørsgrupper tirsdag gikk til motangrep i Kafr Nabuda. En av de døde skal ha vært en selvmordsbomber som drepte fem medlemmer av regjeringsstyrkene.

SOHR henter sine opplysninger fra et nettverk av kilder i det krigsherjede landet.

Den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har sterke bånd til al-Qaida, har kontroll over mesteparten av Idlib, i tillegg til deler av provinsene Aleppo, Hama og Latakia.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer