India er rammet av flom utløst av store mengder regn. Foto: NTB scanpix /AFP
India er rammet av flom utløst av store mengder regn. Foto: NTB scanpix /AFP Vis mer

Minst 35 døde i flom i India

Minst 35 personer er døde og over 1,5 millioner berørt av flom utløst av monsunregn nord og øst i India.

Publisert

Minst 19 personer har mistet livet i delstaten Uttar Pradesh siden 10. juli. Delstaten grenser til Nepal, der minst 43 personer har mistet livet i flom og jordskred de siste dagene.

Sju mennesker har mistet livet i delstaten Assam nordøst i India siden 10. juli. Der har kontinuerlig regn ført til flom i 25 av delstatens 33 distrikter, opplyser myndighetene.

Over 1,5 millioner personer er berørt av kaoset som sesongens monsunregn har skapt. Over 20.000 personer er blitt innlosjert i 234 offentlige hjelpeleire og sentre.

Avlinger står under vann, og en nasjonalpark der den utrydningstruede arten panserneshorn holder til, er oversvømt. Neshorn og andre dyr i parken har oppsøkt høyder i området for å komme seg unna flomvannet.

Fem dødsfall er registrert i Assams nabodelstat Meghalaya, to i delstaten Arunachal Pradesh og to i landets sørøstlige delstat Mizoram som følge av regnværet de siste fire dagene, melder lokale medier.

Mer regn er ventet de kommende dagene.

Monsunsesongen i India varer fra juni til september. Det kraftige regnet er livsviktig for landbruket, men kan forårsake store ødeleggelser.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.