- Minst 30.000 oljejobber forsvinner

Ekspert: - Det er et betydelig sjokk.

(upublisert) Opprettet

Statistisk sentralbyrå (SSB) spår kraftig nedgang i oljeinvesteringene i år, neste år og i 2018. Ifølge byrået går hver femte oljerelaterte stilling med i dragsuget.

– Det tilsvarer arbeidsplassene i en middels stor by og er ikke noe å kimse av. Det er et betydelig sjokk, sier forsker Ådne Cappelen i SSB til Dagens Næringsliv.

SSB anslår at det i dag er rundt 155.000 jobber knyttet til leveranser til oljeinvesteringene og 30.000 av disse vil trolig forsvinne.

Når alle oljerelaterte jobber tas med, som de som jobber med å få opp oljen og de som leverer varer og tjenester direkte på sokkelen, er det totalt 240.000 arbeidsplasser. Også her står mange jobber i fare.

Investeringsprognosene som ble lagt fram torsdag, er mer pessimistiske enn tidligere. Økonomene tror nå at oljeinvesteringene vil falle med 16 prosent i år, 8 prosent neste år og ytterligere to prosent i 2017. Forsker Torbjørn Eika ved SSB tviler på at det blir investeringsoppgang av betydning i årene etter 2018. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.