Nepal

Minst 27 døde etter skred og flom

Minst 27 personer er døde etter at monsunregn har utløst jordskred og skapt flom flere steder i Nepal. En rekke personer er skadd, og flere er savnet.

Nepal er rammet av flere flommer og jordras etter monsunstorm de siste tre dagene. 17 personer har mistet livet, og sju personer er savnet. Foto: Niranjan Shrestha / AP / NTB scanpix
Nepal er rammet av flere flommer og jordras etter monsunstorm de siste tre dagene. 17 personer har mistet livet, og sju personer er savnet. Foto: Niranjan Shrestha / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Monsunsesongen pågår, og kraftig regn har falt over landets østlige og sentrale regioner den siste uken, blant annet i hovedstaden Katmandu.

Regnet har utløst jordskred og skapt flom en rekke steder.

Antall døde har nå steget til 27, mens elleve er såret og 15 andre savnet, viste oppjusterte tall som politiets talsmann Ramesh Thapa la fram lørdag.

De siste to døgnene er 123 personer blitt reddet i aksjoner i flere deler av landet, la han til.

Vannstanden i flere elver sørøst i landet har nådd faretruende nivåer, opplyste meteorologer lørdag. En rekke veibruer har rast sammen og veier er sperret av jordskred og flom. Tusenvis av reisende er rammet, melder lokale medier.

Prognosen fra landets meteorologer viser at regn og kraftig vind fortsatt vil prege flere deler av landet gjennom helgen.

Nepal er utsatt for naturkatastrofer. I 2015 mistet 9.000 mennesker livet i et kraftig jordskjelv.

Hvert år oppstår det flom og jordskred som følge av monsunregn, noe som pleier å føre til at en rekke liv går tapt. Monsunsesongen varer fra juni til september.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer