Minst 25 savnet etter jordskred i gruve i Myanmar

Minst 25 mennesker er savnet etter at en haug med utgravd masse fra en uregulert jadegruve kollapset i Myanmar, opplyser redningsarbeidere.

På bildet kan man se hvor store jordmasser har sklidd ut ved et område der det graves etter jade i delstaten Kachin i Myanmar. Foto: AP / NTB
På bildet kan man se hvor store jordmasser har sklidd ut ved et område der det graves etter jade i delstaten Kachin i Myanmar. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Ulykken skjedde i den avsidesliggende landsbyen Hpakant i delstaten Kachin nord i landet. Store nedbørsmengder gjorde at en 150–180 meter høy jordhaug med utgravd masse fra gruvedriften ga etter.

– Rundt 25 personer er savnet. Vi har ikke funnet noen døde ennå. Vi har ikke en fullstendig liste over savnede, ettersom det er vanskelig å komme seg til stedet, sier en ikke navngitt redningsarbeider. Han sier redningsarbeidet fortsatt pågår, samtidig som noen arbeidere har begynt å komme tilbake for å grave etter jade.

En annen redningsarbeider sier letearbeidet er risikabelt fordi det kan gå nye skred.

For tre år siden ble flere hundre arbeidere begravet av et jordskred i den samme regionen. Jadeindustrien er svært lønnsom, men i stor grad uregulert. Migrantarbeidere jobber ofte under farlige forhold og det oppstår ofte ulykker i jakten på bergarten, som ofte brukes i smykker og dekorasjoner.

(©NTB)

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer