Syklonen Fani tar liv

Minst 21 døde etter syklon i Bangladesh

Syklonen Fani har krevd minst 21 menneskeliv og har etter sin ville ferd oppover østkysten av India nådd Bangladesh.

Syklonen Fani, som det siste døgnet har herjet langs østkysten av India, nådde lørdag Bangladesh. 17 mennesker er til nå meldt omkommet og ødeleggelsene er store. Foto: AP / NTB scanpix
Syklonen Fani, som det siste døgnet har herjet langs østkysten av India, nådde lørdag Bangladesh. 17 mennesker er til nå meldt omkommet og ødeleggelsene er store. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Syklonen slo inn over Puri-området i den indiske delstaten Odisha, tidligere kjent som Orissa, fredag morgen.

Med vindkast på over 55 meter i sekundet, store nedbørsmengder og en rekke lynnedslag tok Fani ifølge indiske medier minst tolv menneskeliv og etterlot seg store ødeleggelser, før den beveget seg nordover der over 1 million mennesker var evakuert fra kystområdene.

Etter å ha feid over millionbyen Kolkata, der en rekke bygninger ble ødelagt, nådde syklonen lørdag Bangladesh der 14 landsbyer ble satt under vann da tidevannsbølgen som fulgte uværet ødela flomvern.

I Bangladesh var 1,2 million mennesker på forhånd evakuert fra kystområdene og mange av dem tilbrakte natten under åpen himmel.

– Lokalbefolkningen hadde en søvnløs natt og mange kom ut av hyttene sine og sto langs elvebredder for å følge vannstanden, forteller en talsmann for myndighetene.

– Mange hjem er ødelagt, tak har blåst av og strømstolper og trær er veltet, forteller talsmannen.

Ifølge lokale medier er minst ni mennesker bekreftet omkommet, fem av dem etter å ha blitt truffet av lynet.

Utover morgenen lørdag svekket syklonen seg til under 20 meter i sekundet, men faren for flom er fortsatt stor som følge av mye nedbør.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer