Syklonen Fani, som det siste døgnet har herjet langs østkysten av India, nådde lørdag Bangladesh. 17 mennesker er til nå meldt omkommet og ødeleggelsene er store. Foto: AP / NTB scanpix
Syklonen Fani, som det siste døgnet har herjet langs østkysten av India, nådde lørdag Bangladesh. 17 mennesker er til nå meldt omkommet og ødeleggelsene er store. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Syklonen Fani tar liv

Minst 21 døde etter syklon i Bangladesh

Syklonen Fani har krevd minst 21 menneskeliv og har etter sin ville ferd oppover østkysten av India nådd Bangladesh.

Publisert
Sist oppdatert

Syklonen slo inn over Puri-området i den indiske delstaten Odisha, tidligere kjent som Orissa, fredag morgen.

Med vindkast på over 55 meter i sekundet, store nedbørsmengder og en rekke lynnedslag tok Fani ifølge indiske medier minst tolv menneskeliv og etterlot seg store ødeleggelser, før den beveget seg nordover der over 1 million mennesker var evakuert fra kystområdene.

Etter å ha feid over millionbyen Kolkata, der en rekke bygninger ble ødelagt, nådde syklonen lørdag Bangladesh der 14 landsbyer ble satt under vann da tidevannsbølgen som fulgte uværet ødela flomvern.

I Bangladesh var 1,2 million mennesker på forhånd evakuert fra kystområdene og mange av dem tilbrakte natten under åpen himmel.

– Lokalbefolkningen hadde en søvnløs natt og mange kom ut av hyttene sine og sto langs elvebredder for å følge vannstanden, forteller en talsmann for myndighetene.

– Mange hjem er ødelagt, tak har blåst av og strømstolper og trær er veltet, forteller talsmannen.

Ifølge lokale medier er minst ni mennesker bekreftet omkommet, fem av dem etter å ha blitt truffet av lynet.

Utover morgenen lørdag svekket syklonen seg til under 20 meter i sekundet, men faren for flom er fortsatt stor som følge av mye nedbør.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer