Minst 18 drept i IS-angrep i Afghanistan

Minst 18 mennesker ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta ved en utdanningsinstitusjon i Afghanistans hovedstad Kabul lørdag.

En overlevende får behandling på sykehus etter at minst 18 personer ble drept i et IS-angrep i Kabul lørdag. Foto: Mariam Zuhaib / AP / NTB
En overlevende får behandling på sykehus etter at minst 18 personer ble drept i et IS-angrep i Kabul lørdag. Foto: Mariam Zuhaib / AP / NTB Vis mer
Publisert

Angrepet skjedde bare timer etter at ni mennesker ble drept av en veibombe ved siden av en buss som var på vei fra Kabul til Ghazni.

En talsmann for innenriksdepartementet, Tareq Arian, sier at selvmordsbomberen forsøkte å komme inn på kurssenteret, men ble avslørt ved døra og utløste bomben utenfor.

Ifølge Arian er 57 mennesker såret, i tillegg til de minst 18 som ble drept, i angrepet som IS påtok seg ansvaret for.

En mann som fulgte en såret fetter til sykehus, sa at han bare var 100 meter borte da en stor eksplosjon slo ham i bakken. Han forteller at de fleste som ble drept og såret, var studenter.

Mange mennesker i den vestlige delen av Kabul er sjiamuslimer som ofte er mål for angrep fra sunnimuslimske ekstremister i IS. Taliban sier de ikke hadde noe å gjøre med angrepet.

Volden på bakken i Afghanistan har økt den siste tiden trass i at Taliban og regjeringen sitter i forhandlinger i Qatar for å få slutt på den lange krigen.

Taliban har stått bak flere andre angrep og nekter å inngå våpenhvile med regjeringen for å forsøke å vinne mer terreng.

Amnesty International opplyste fredag at minst 50 mennesker er drept i angrep den siste uka. Omar Waraich i Amnesty anklager både Taliban og regjeringen for å unnlate å beskytte sivile, og ber verden merke seg at sivile slaktes daglig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer