Minst 18 døde i styrtregn i Brasil

Minst 18 personer har mistet livet i styrtregn i delstaten São Paulo i Brasil i helgen, opplyser myndighetene.

Brannmannskap og lokale innbyggere leter etter ofre nær boliger som ble ødelagt i et jordskred, utløst av kraftig regn, i Franco da Rocha søndag. Foto: Orlando Junior-Futura Press / AP / NTB
Brannmannskap og lokale innbyggere leter etter ofre nær boliger som ble ødelagt i et jordskred, utløst av kraftig regn, i Franco da Rocha søndag. Foto: Orlando Junior-Futura Press / AP / NTB Vis mer
Publisert

Styrtregnet falt mellom fredag og søndag.

– Siden fredag har kaoset forårsaket av dårlig vær ført til 18 dødsfall, blant dem 7 barn, og rundt 500 personer har mistet sine hjem eller er blitt fordrevet fra sine boliger, heter det i en uttalelse fra delstatsregjeringen.

Franco da Rocha er blant flere steder som ble oversvømt i det kraftige regnværet i helgen. Foto: Orlando Junior-Futura Press / AP / NTB
Franco da Rocha er blant flere steder som ble oversvømt i det kraftige regnværet i helgen. Foto: Orlando Junior-Futura Press / AP / NTB Vis mer

Etter en befaring med fly over de berørte områdene, kunngjorde guvernør João Doria at han frigjør 15 millioner real, rundt 25 millioner kroner, for å hjelpe i de ti hardest rammede byene og 645 kommunene.

Av de 18 omkomne, hadde 11 mistet livet i jordskred som begravde boliger i byer i innlandet i delstaten søndag. I tillegg er ni personer skadd, og fem savnet, ifølge tall fra sivilforsvaret.

I byen São Paulo, der det bor 12 millioner innbyggere, var det også kraftig regn i helgen, men uten at det førte til større hendelser.

De siste dagene har det regner kraftig i delstaten, som er landets mest folkerike med over 40 millioner mennesker. For tre uker siden mistet minst ti personer livet i jordskred og oversvømmelser i nabodelstaten Minas Gerais.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer