Minst 17 Houthi-medlemmer skal være drept i amerikanske angrep

Houthi-bevegelsen holdt lørdag begravelser for minst 17 militssoldater som er drept i amerikansk-britiske luftangrep i Jemen, ifølge nyhetsbyrået Saba.

Minst 17 houthisoldater ble fulgt til graven i Jemens hovedstad Sana lørdag. Foto: Osamah Abdulrahman / AP / NTB
Minst 17 houthisoldater ble fulgt til graven i Jemens hovedstad Sana lørdag. Foto: Osamah Abdulrahman / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

– Disse forbrytelsene vil ikke avskrekke det jemenittiske folk fra å fortsette å støtte sine brødre på Gazastripen, meldte det houthikontrollerte nyhetsbyrået Saba fra begravelsene.

De 17 Houthi-soldatene skal ha blitt drept i den siste angrepsbølgen fra USA og Storbritannia natt til lørdag.

Æresvakter bar kistene med houthisoldater som skal være drept i USA-ledede angrep i Jemen, i en massebegravelse i hovedstaden Sana nord i landet lørdag. Foto: Osamah Abdulrahman / AP / NTB
Æresvakter bar kistene med houthisoldater som skal være drept i USA-ledede angrep i Jemen, i en massebegravelse i hovedstaden Sana nord i landet lørdag. Foto: Osamah Abdulrahman / AP / NTB Vis mer

Den mektige Houthi-bevegelsen, som det siste tiåret har kontrollert store deler av Jemen, har de siste månedene angrepet både sivile og militære skip i Rødehavet med raketter og droner. Den Iran-støttede militsen sier angrepene kommer til å fortsette så lenge Israel fortsetter krigføringen på den palestinske Gazastripen.

De siste ukene har USA og Storbritannia svart med å bombe en rekke militære houthimål i Jemen og satt houthiene tilbake på sin terrorliste. Angrepene natt til lørdag var rettet mot blant annet antiskipsraketter og en krysserrakett som houthiene var i ferd med å avfyre mot skip i Rødehavet, ifølge USAs sentralkommando.

Angrepene mot handelsskipene har ikke krevd menneskeliv, men har ført til store forstyrrelser i skipstrafikken og uro for verdenshandelen.

Mer om