Minst 17 drept i angrep mot hotell i Mogadishu

Minst 17 mennesker, inkludert de fem angriperne, ble drept i et nesten fem timer langt skytedrama på et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu søndag.

En såret kvinne blir hjulpet bort etter at et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu ble angrepet søndag. Foto: Farah Abdi Warsameh/AP/ NTB Scanpix
En såret kvinne blir hjulpet bort etter at et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu ble angrepet søndag. Foto: Farah Abdi Warsameh/AP/ NTB Scanpix Vis mer

Angrepet startet med en kraftig bilbombe som ødela hotellets port. Deretter stormet de væpnede angriperne inn og tok gisler blant unge menn og kvinner som spiste i hotellets restaurant, ifølge kaptein Mohamed Hussein.

– En bilbombe ble rettet mot Elite Hotel på Lido-stranden. Det er kraftig skyting i bygningen, sa politiets talsmann Adan Ibrahim til AFP.

Etter flere timers kamp drepte sikkerhetsstyrkene alle angriperne og reddet ut flere titalls mennesker som var fanget inne i hotellet mens kampene sto på.

I mørke

Sirener fra ambulanser kunne høres i området, der det var strømbrudd og mørkt mens kampene pågikk.

Det skal ha vært totalt fem angripere, sa regjeringens talsmann Ismael Mukhtar Omar.

Blant de tolv ofrene var det to statsansatte, tre sikkerhetsvakter og fire sivile, opplyser Ahmed Bashane i Mogadishu-politiet til nyhetsbyrået DPA.

Den private ambulansetjenesten Aamin Ambulance opplyser at de har registrert 28 sårede.

Populært nytt hotell

Det nye hotellet ved stranda eies av den somaliske parlamentarikeren og forretningsmannen Abdullahi Mohamed Nur, og er populært blant politikere, journalister, aktivister og offentlige tjenestemenn som ofte er innom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer