Båt kantret i Indonesia

Minst 16 omkommet og fem savnet etter båt sank i Indonesia

16 personer omkom og fem er savnet etter at en passasjerbåt sank ved den indonesiske øya Madura, opplyser indonesiske myndigheter.

Publisert

En talsperson for politiet sier at det fremdeles pågår søk i området hvor trebåten gikk ned mandag ettermiddag. Det skal ha vært høy sjø da forliset skjedde.

Det var 60 personer om bord i båten da den sank. Det er bekreftet at 39 personer er gjort rede for. 16 er omkommet, fire av dem er barn.

Båten KM Arin Jaya dro fra øya Raas mandag morgen. Båten skulle til Sumenep i Madura.

– Båten kjørte fint, men så kom det plutselig store bølger som slukte båten som umiddelbart kantret. Jeg holdt meg fast i flytende vrakgods i rundt to timer før jeg ble reddet av en passerende fiskebåt, sier en av passasjerene som overlevde havariet til indonesiske medier.

Ifølge lokale myndigheter skal båten, som tilhørte en lokal øyboer, ikke ha hatt en liste over passasjerene som var om bord.

Båtulykker som følge av få og dårlige sikkerhetskrav skjer hyppig i øyriket Indonesia. Lørdag sank en båt med 52 personer om bord. Minst to personer døde.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer