Minst 157 døde i jordskjelv i Nepal

Antall omkomne i jordskjelvet i Nepal har steget til 157, opplyser lokale myndigheter. Redningsmannskaper leter med bare hender i sammenraste bygninger.

Lokale innbyggere ved en sammenrast bygning et av de jordskjelvrammede områdene nordvest i Nepal. Foto: Nepals statsministers kontor / AP / NTB
Lokale innbyggere ved en sammenrast bygning et av de jordskjelvrammede områdene nordvest i Nepal. Foto: Nepals statsministers kontor / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Rystelsene rammet regionen Jajarkot sent fredag kveld lokal tid. Først dagen etter kom redningsmannskapene fram til området ved episenteret.

Lokale TV-kanaler viser bilder av redningsarbeidere som leter med bare hender etter overlevende i sammenraste hus.

– Det skjedde mens vi sov, sier Kamala Oli til nyhetsbyrået AFP på et sykehus der overlevende er innlagt.

Kvinnen holder et nyfødt barn mens hun forteller at én person omkom hjemme hos dem. Mer ønsker hun ikke å si.

Dårlige bygninger

Ulike ekspertgrupper har anslått skjelvets styrke til mellom 5,6 og 6,4.

Selv om jordskjelvet ikke var ekstremt kraftig, ble ødeleggelsene store. Mange av bygningene i området er dårlig konstruert, og katastrofen inntraff mens folk lå og sov.

Rama Acharya, en tjenestemann i innenriksdepartementet, sier at 105 mennesker er bekreftet døde i Jajarkot. I tillegg er 52 omkommet i naboregionen Vest-Rukum.

– Antall skadde kan være flere hundre. Også antall døde kan komme til å stige, sier tjenestemannen Harish Chandra Sharma i Jajarkot.

– Veier blokkert

Jajarkot er et ås- og fjellområde med rundt 190.000 innbyggere bosatt i en rekke landsbyer.

– Søk- og redningsgrupper må rydde veier som er blokkert av tørre jordskred som ble utløst av jordskjelvet, for å kunne nå fram til de berørte områdene, sier politimannen Namaraj Bhattarai.

Skjelvet kunne merkes i Nepals hovedstad Katmandu, rundt 500 kilometer lenger øst. Også innbyggere i Indias hovedstad New Delhi, om lag 600 kilometer unna, kjente rystelsene.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer