Minst 150 er blitt ofre for flommen

Dødstallet etter flommen i Ahrweiler-distriktet i delstaten Rheinland-Pfalz i Tyskland har steget til 90. Fredag var 63 dødsfall bekreftet.

En brannmann i ruinene etter flomkatastrofen i Schuld, ved Bad Neuenahr vest i Tyskland. Foto: NTB
En brannmann i ruinene etter flomkatastrofen i Schuld, ved Bad Neuenahr vest i Tyskland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dødstallet etter flommene som har rammet Tyskland, har steget til 133, opplyser myndighetene. I Europa er til sammen 153 bekreftet døde så langt.

I Ahrweiler-distriktet i delstaten Rheinland-Pfalz i Tyskland har tallet på døde steget til 90. Politiet sier lørdag morgen at de frykter at dødstallet vil stige ytterligere. Samtidig har politiet fått melding om 618 skadde i distriktet.

Vestlige deler av Tyskland er hardest rammet av flommene, som også har rammet Belgia, Luxembourg og Nederland.

43 personer ble bekreftet døde i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen, mens 20 mistet livet over grensen til Belgia.

Lørdag har vannmassene trukket seg noe tilbake i de hardest rammede områdene, men det ventes at flere omkomne vil bli funnet. Mange personer er fortsatt savnet to dager etter at ekstremregn førte til flom.

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier skal etter planen ta turen til Köln lørdag, der det har pågått omfattende redningsarbeid og mange har fått hjemmene sine ødelagt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer