Minst 140 omkom i forlis utenfor Senegal

Minst 140 mennesker mistet livet da et fartøy med rundt 200 migranter sank utenfor kysten av Senegal, ifølge FN-organisasjonen IOM.

Rundt 11.000 migranter og flyktninger har ankommet Kanariøyene i år. Migranter fra Marokko ankom øyene i denne båten i oktober. Over 400 av dem som la ut fra Vest-Afrika, har mistet livet under forsøket. Illustrasjonsfoto: AP / NTB
Rundt 11.000 migranter og flyktninger har ankommet Kanariøyene i år. Migranter fra Marokko ankom øyene i denne båten i oktober. Over 400 av dem som la ut fra Vest-Afrika, har mistet livet under forsøket. Illustrasjonsfoto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Senegalesisk og spansk marine klarte sammen med lokale fiskere å redde 59 mennesker og hente 20 døde opp av vannet, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Verdenssamfunnet må «oppløse smuglernettverkene som utnytter desperat ungdom» som forsøker å nå Europa, sier IOMs Senegal-sjef Bakary Doumbia.

Tok fyr og kantret

Lokale innbyggere har fortalt IOM at båten lørdag forlot kystbyen Mbour, 10 mil sør for hovedstaden Dakar, med kurs for Kanariøyene. Båten tok fyr få timer etter avgang og kantret i nærheten av Saint-Louis på nordvestkysten av Senegal.

Video delt på sosiale medier viser en redningsbåt med lokale fiskere på vei mot en tykk røyksøyle på åpent hav, mens folk svømmer febrilsk mot dem, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Minst 140 mennesker har druknet, sier IOM torsdag.

Regjeringen i det vestafrikanske landet har i samarbeid med IOM satt sammen et team som reiser til Saint-Louis. De skal vurdere de overlevendes hjelpebehov og gi umiddelbar psykososial støtte.

Stadig flere

Antallet båtavganger fra Vest-Afrika til Kanariøyene har økt betraktelig de siste ukene. Bare i september har IOM registrert 14 båter med til sammen 663 migranter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer