Minst 12 land nekter å vise Disney-filmen «Lightyear»

Den nyeste animasjonsfilmen fra Disney, «Lightyear» har blitt nektet utgivelse i minst 12 land på grunn av at filmen viser et kyss mellom to av samme kjønn.

Filmen «Lightyear», som handler om «Toy Story»-karakteren Buzz Lightyear, blir nektet visning i minst 12 land. Foto: Disney / Pixar / AP / NTB
Filmen «Lightyear», som handler om «Toy Story»-karakteren Buzz Lightyear, blir nektet visning i minst 12 land. Foto: Disney / Pixar / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det gjelder land over hele Asia og Midtøsten, ifølge det en kilde i Disney sier til AFP.

Tidligere denne uken varslet De forente arabiske emirater at de ikke vil tillate visninger av filmen på grunn av landets regler for medieinnhold.

Indonesia og Malaysia har foreløpig ikke nektet å vise filmen, men har sagt at de ønsker en versjon fra Disney der kysset ikke er med. Malaysia har sagt at filmen ikke blir vist dersom scenen ikke blir klippet bort.

– Det egner seg ikke til å bli sett av barn, sier en representant for Malaysias filmsensurstyre til AFP.

Disney skal ha avvist at de vil klippe om filmen og tilbyr «Lightyear» som den er til alle land. I tillegg til Emiratene vil filmen ikke bli vist i Bahrain, Egypt, Irak, Jordan, Kuwait, Libanon, Oman, Palestina, Qatar, Saudi-Arabia og Syria.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer