Hvem som har tatt bildene som ble funnet på minnepinnen i avføringsprøven, er foreløpig ikke kjent. Illustrasjonsfoto: Pat Stornebrink / Shutterstock / NTB scanpix.
Hvem som har tatt bildene som ble funnet på minnepinnen i avføringsprøven, er foreløpig ikke kjent. Illustrasjonsfoto: Pat Stornebrink / Shutterstock / NTB scanpix. Vis mer

Minnepinne med bilder funnet i frossen selbæsj

Forskere i New Zealand oppdaget nylig noe de ikke hadde ventet å finne: I en frossen prøve med selavføring lå en minnepinne med bilder.

Publisert

Bildene viste treffende nok lekne sjøløver. Det tok riktignok litt tid å finne ut, ettersom minnepinnen måtte rense og tørke ganske lenge før det gikk an å sette den inn i en PC og undersøke innholdet.

Med tanke på hvordan den var blitt «oppbevart», skal minnepinnen ha vært i nokså god stand.

Minnepinnen lå skjult dypt i en avføringsprøve, opplyser New Zealands havforskningsinstitutt. Prøvene hadde ligget i en fryser i rundt et år, og minnepinnen dukket opp da forskerne tinte prøven for å undersøke den.

Instituttet delte en av videoene de fant på minnepinnen:

Avføringen var samlet inn av en veterinær som i november 2017 ble sendt for å ta seg av en syk leopardsel lengst sør på den sørligste av de to store øyene som utgjør New Zealand.

– Det er veldig bekymringsfullt at disse flotte antarktiske dyrene får plastbiter som dette i seg, sier Jodie Warren.

Hun jobber som frivillig og var den som fant minnepinnen. Samtidig vil forskerne gjerne komme i kontakt med fotografen, men alt de har å gå på så langt er at tuppen av en blå kajakk er synlig på bildene.

– Hvis det er dine bilder, og du vil ha tilbake minnepinnen, så kommer det til å koste deg. Forskerne vil gjerne ha flere avføringsprøver fra leopardsel, skriver instituttet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.