Mink i seks forskjellige land har fått påvist corona

Oppdrettere fra i alt seks land har meldt inn tilfeller av covid-19 hos mink i minkfarmer til Verdensorganisasjonen for dyrehelse (OIE), ifølge WHO.

Det var fredag påvist coronasmitte hos mink i til sammen seks land, ifølge Verdens helseorganisasjon WHO. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix via AP / NTB
Det var fredag påvist coronasmitte hos mink i til sammen seks land, ifølge Verdens helseorganisasjon WHO. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix via AP / NTB Vis mer
Publisert

Som følge av spredning av et mutert coronavirus blant mink i danske minkfarmer, besluttet den danske regjeringen forrige uke at all mink i landet skulle avlives. Det gjelder om lag 15 millioner dyr.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier i en pressemelding at minkfarmer i Danmark, Nederland, Spania, Sverige, Italia og USA også har meldt inn coronasmitte til OIE.

WHO skriver at det er behov for ytterligere undersøkelser for å verifisere de foreløpige funnene, og for å kunne forstå eventuelle implikasjoner de kan ha for behandling og vaksiner mot viruset.

FN-organet beskriver det i pressemeldingen som bekymringsfullt når virus smitter fra dyr til menneske, og når en dyrepopulasjon kan bidra til ytterligere spredning av et virus som rammer mennesker. I

tillegg kan det forekomme genetiske mutasjoner når viruset sprer seg mellom mennesker og dyr, heter det.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer